Malzemeler:
500 gr un (2,5 su bardağı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
2 su bardağı sıvıyağ
tuz
İç malzeme:
500 gr yağsız dana kıyma
1 adet iri soğan
Hamurun hazırlanışı:
Un, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, sirke ve tuzu ilave edip hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yaptığınız hamur bezelerini 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
İçin hazırlanışı:
1 adet soğanı rendeleyin, tuz, karabiber ve kıymayı ekleyip, bir fincan su ilave edip iyice karıştırın.
Hamuru 18-20 cm çapında açın. Açtığınız hamurun bir tarafına kıymalı harçtan ilave edip diğer tarafını katlayın. Ve dışta kalan kısımları hamur ruleti ile kesin. Kızdırılmış bol miktardaki yağda iki tarafını da kızartıp sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun..