Malzemeler
125 gram(oda ısısında) margarin
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 adet yumurta(akı hamura,sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
tuz ve aldığı kadar un
İçi için;beyaz peynir veya istenilen bir harç
Üstü için;yumurta sarısı,susam ve çörek otu
Hazırlanışı
- Bir kabın içine margarin,sıvı yağ ve yumurta akını alın karışacak kadar yoğurun.Onlar karışınca tuz,un ve kabartma tozunu ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edin.Unu azar ilave edin ki unu fazla kaçıp sertleşmesin.
- Hamuru 3 e ayırın.Tezgahın üstünde unsuz olarak oval bir şekilde açın ortasına peynirli veya istediğiniz harcı koyun baş kısımlarını kapatın.Kenarlarına eşit olarak çentik atın.Çentikli yerleri katlayarak üçüne de bu işlemi uygulayın.
- Yağlanmış fırın tepsisine sırayla dizin.Üstüne yumurta sarısı sürün ve susamla çörek otu serpin.
-180 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin.