Malzemeler:
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta
Krema için:
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket hazır çikolata sosu
Hazırlanışı:
Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.
Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey 3 yumurtayı da kırıp hamura yedirmeye çalışmayın. Bu işlem de biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıktan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem gösterin. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirin. Tepsimizi yağlarak kaşık yardımı ile hamurdan çeviz büyüklüğünde olucak şekilde aralarında en az 2 cm boşluk olacak şekilde paylaştırın. Düzgün olması için elinizle şekilllendirmeniz gerekiyor.
Daha önce 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika pişirin. Hamurlar hazır oldukdan sonra kremasını hazırlayın. Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin, krema piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Profiterolün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile doldurun. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin. Artık profiterol servise hazırdır.
Afiyet olsun...