Fan club sitesi
Profiterol Tarifi  T5801410_c24b1de9-png
Fan club sitesi
Profiterol Tarifi  T5801410_c24b1de9-png
Fan club sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Fan club sitesi

Yerli&Yabancı diziler,Ünlüler fan club..
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Profiterol Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Elin.
Moderator
Moderator
Elin.


Mesaj Sayısı : 404
Yaş : 26
Nerden : Azerbaycan Baku

Profiterol Tarifi  Empty
MesajKonu: Profiterol Tarifi    Profiterol Tarifi  Icon_minitimeSalı Tem. 03, 2012 11:45 am

Malzemeler:

1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
3 adet yumurta

Krema için:

2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 paket hazır çikolata sosu

Hazırlanışı:

Ufak bir tencere ile margarine 1 bardak su koyarak kaynatın. Yağ eridikten sonra 1 su bardağı da un ekleyerek 2-3 dakika kadar karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Sürekli karıştırmanız yorucu olucaktır ama hamurun kaliteli olması için bunu yapmaya özen gösterin. Hamuru 2-3 dakika karıştırarak hazırladıktan sonra ocağı kapatarak 10 dakika kadar hamurusn soğumasını bekleyin.

Hamuru dinlendirdikten sonra 3 adet yumurtayı hamura eklemeniz gerekiyor. Burda dikkat etmeniz gereken şey 3 yumurtayı da kırıp hamura yedirmeye çalışmayın. Bu işlem de biraz yorucu olabilir ama profiterolun güzel olması için her yumurtayı hamura ayrı ayrı kırarak yedirin. Bu işlem tamamlandıktan sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Hamurun kabarması için iyice karışmış olması gerekiyor, bu yüzden karıştırma işlemine önem gösterin. Bütün yumurtları kırıp hamura yedirdikten sonra 10 dakika kadar hamuru dinlendirin. Tepsimizi yağlarak kaşık yardımı ile hamurdan çeviz büyüklüğünde olucak şekilde aralarında en az 2 cm boşluk olacak şekilde paylaştırın. Düzgün olması için elinizle şekilllendirmeniz gerekiyor.

Daha önce 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar ortalama 40 dakika pişirin. Hamurlar hazır oldukdan sonra kremasını hazırlayın. Vanilya dışındaki bütün malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin, krema piştikten sonra üzerine vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın. Profiterolün pişen hamurunu ikiye bölerek hazırladığımız kremayı sıkma torbası ile doldurun. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu gezdirin. Artık profiterol servise hazırdır.

Afiyet olsun...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Profiterol Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Gyrabeh tarifi
» Şerit Börek Tarifi

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Fan club sitesi :: Extra :: Her Telden :: Yemek&Tatlı tarifleri-
Buraya geçin: