Bir Lübnan klasiği; Gyrabeh ...
Malzemeler
200 gr tereyağı
200 gr pudra şeker
200 gr un
100 gr irmik
35 gr toz fıstık
1 çay kaşığı gül suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu
Yarım su bardağı soyulmuş Antep fıstığı
Hazırlanışı
Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Şekeri ekleyip iyice çırpın. Gül suyu, portakal suyu, irmik, un ve toz fıstığı ekleyip yoğurun. Hamuru 15 dakika dinlendirin.
Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. üzerlerine birer fıstık yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Servis yapın.